Συμβουλές για τη μεταμόσχευση Pawpaw – Πώς να Μεταμοσχεύσετε Δέντρα Pawpaw

Συμβουλές για τη μεταμόσχευση Pawpaw – Πώς να Μεταμοσχεύσετε Δέντρα Pawpaw Τα πόδια [1] είναι ένα συναρπαστικό και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο φρούτο. Ιθαγενείς στη Βόρεια Αμερική και σύμφωνα με πληροφορίες το αγαπημένο φρούτο του Thomas Jefferson, έχουν λίγο γεύση σαν ξινή μπανάνα γεμάτη μεγάλους σπόρους. Αν σας ενδιαφέρει η αμερικανική ιστορία ή ενδιαφέροντα φυτά ή απλά καλό φαγητό, αξίζει τον κόπο να έχετε ένα άλσος με τα πόδια στον κήπο σας. Αλλά μπορείτε να μεταμοσχεύσετε ένα πόδι; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο μεταμόσχευσης ποδιού και συμβουλές μεταμόσχευσης ποδιού.

Πώς να μεταμοσχεύσετε ένα δέντρο Pawpaw

Μπορείτε να μεταμοσχεύσετε ένα δέντρο ποδιού; Μπορεί. Τα πόδια έχουν μια ασυνήθιστα μακριά ρίζα που περιβάλλεται από μικρότερες, εύθραυστες ρίζες καλυμμένες με λεπτές τρίχες. Αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να κάνουν τα δέντρα πολύ δύσκολο να σκάψουν χωρίς να καταστρέψουν τις ρίζες και να σκοτώσουν το δέντρο.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να μεταμοσχεύσετε ένα πόδι (ας πούμε από ένα άγριο άλσος), φροντίστε να σκάψετε όσο το δυνατόν πιο βαθιά. Προσπαθήστε να σηκώσετε ολόκληρη τη σφαίρα της ρίζας με το χώμα ανέπαφο για να αποφύγετε να σπάσετε τυχόν ρίζες καθώς το μετακινείτε.

Εάν χάσετε μερικές ρίζες κατά τη μετακίνηση, κλαδέψτε το υπέργειο τμήμα του δέντρου ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι αν νομίζετε ότι χάσατε το ένα τέταρτο της ρίζας, θα πρέπει να αφαιρέσετε το ένα τέταρτο των κλαδιών του δέντρου. Αυτό θα δώσει στις υπόλοιπες ρίζες λιγότερα δέντρα που πρέπει να φροντίσουν και περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από το μεταμοσχευτικό σοκ [2] και να εγκατασταθούν.

Εάν μεταφυτεύετε ένα πόδι που καλλιεργείται σε δοχείο από ένα φυτώριο, κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν είναι σχετικό. Τα πόδια που καλλιεργούνται σε κοντέινερ [3] έχουν ολόκληρο το ριζικό τους σύστημα άθικτο σε μια μικρή ρίζα και τείνουν να μεταμοσχευθούν εύκολα.

Μεταφύτευση ενός κορόιλου δέντρου Pawpaw

Μια ευκολότερη, αν και όχι απαραίτητα πιο επιτυχημένη, μέθοδος μεταφύτευσης είναι να μετακινήσετε μόνο ένα κορόιδο, ένα βλαστό που αναδύεται από τη ρίζα στη βάση του φυτού. Η μεταμόσχευση κορόιδο [4] είναι πιο πιθανό να πετύχει εάν, λίγες εβδομάδες πριν από τη μεταμόσχευση, κόψετε μερικώς το κορόιδο και τις ρίζες του από το κύριο φυτό, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέων ριζών.

Έντομα που τρώνε Pawpaws – Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα των παρασίτων του Pawpaw

Το Pawpaw [1] είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που είναι το μόνο μέλος της οικογένειας των τροπικών Annonaceae. Είναι το μεγαλύτερο εδώδιμο οπωροφόρο δέντρο που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ο αποκλειστικός ξενιστής της προνύμφης για την όμορφη χελιδονοουρά της ζέβρας και, ενώ έχει λίγα παράσιτα γενικά, είναι ευαίσθητη σε ορισμένα κοινά παράσιτα του ποδιού. Η θεραπεία των παρασίτων του δέντρου του ποδιού εξαρτάται από τον εντοπισμό των συμπτωμάτων των παρασίτων του ποδιού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα έντομα που τρώνε τα πόδια και τη θεραπεία παρασίτων με τα πόδια.

Σχετικά με τα έντομα που τρώνε τα πόδια

Γνωστή και ως μπανάνα της Ιντιάνα, πιο τσαχπίνικη μπανάνα και μπανάνα των φτωχών, το πόδι ( Asimina triloba ) αναπτύσσεται φυσικά σε πλούσια, γόνιμα εδάφη στον πυθμένα του ποταμού ως θάμνοι κάτω από τον όροφο. Το φυτό είναι ανθεκτικό στις ζώνες USDA [2] 5-8 και αναπτύσσεται στις 25-26 των ανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ. Ως αργά αναπτυσσόμενο δέντρο, τα πόδια χρειάζονται αρκετά χρόνια ανάπτυξης προτού παράγουν καρπούς.

Τα λουλούδια ανθίζουν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου ανάλογα με τον καιρό και την ποικιλία. Τα εντυπωσιακά άνθη έχουν διάμετρο περίπου 2 ίντσες (5 εκ.) και κρέμονται ανάποδα σε μια κατακόκκινη αφθονία στις μασχάλες των φύλλων του προηγούμενου έτους. Τα άνθη περιέχουν πολλές ωοθήκες και, επομένως, είναι ικανά να παράγουν αρκετούς καρπούς. Το Pawpaws είναι το μεγαλύτερο φρούτο εγγενές στην Αμερική, με το μεγαλύτερο, ανάλογα με την ποικιλία, να ζυγίζει έως και 0,5 κιλά!

Όπως αναφέρθηκε, οι προνύμφες της χελιδονοουράς ζέβρας τρέφονται αποκλειστικά με τα φύλλα του ποδιού. Σπάνια, όμως, το κάνουν σε τέτοιους αριθμούς που επηρεάζουν την παραγωγή καρπών ή την υγεία του δέντρου.

Κοινά παράσιτα Pawpaw

Το πιο επιζήμιο από τα παράσιτα που προσελκύονται από τα πόδια είναι ο τρυπητής του μίσχου του ποδιού, Talponia plummeriana . Τα συμπτώματα αυτού του παρασίτου του ποδιού εμφανίζονται στις ανθίσεις του φυτού. Οι προνύμφες τρέφονται με τις σαρκώδεις περιοχές των ανθέων με αποτέλεσμα την πτώση λουλουδιών, άρα έλλειψη καρπού.

Οι μύγες παπάγιας [3] επιτίθενται στα πόδια στη Φλόριντα και οι λευκές μύγες [4] στη Βενεζουέλα. Τα ακάρεα της αράχνης [5] έλκονται επίσης από το δέντρο, όπως και αρκετά στενά συγγενικά είδη κερατοσκώληκα [6] . Πολλοί τύποι κάμπιων [7] , συμπεριλαμβανομένων των σέλων, τρέφονται επίσης με τα φύλλα του δέντρου. Τα ιαπωνικά σκαθάρια [8] καταστρέφουν περιστασιακά και τα φύλλα.

Αν τα θεωρείτε παράσιτα, τα θηλαστικά όπως τα ρακούν [9] , οι σκίουροι [10] , οι αλεπούδες [11] και τα ποντίκια [12] επιθυμούν όλα να μασουλούν με φρούτα του ποδιού. Άλλα ζώα όπως τα ελάφια [13] , τα κουνέλια [14] και οι κατσίκες [15] δεν τρέφονται με τα φύλλα και τα κλαδιά, ωστόσο.

Pawpaw Pest Treatment

Τα πιο κοινά σημάδια ότι ένα δέντρο ποδιού δέχεται επίθεση από παράσιτα είναι τα μασημένα φύλλα, η απώλεια φύλλων και το κιτρίνισμα.

Τα φυτά του ποδιού παράγουν φυσικές ενώσεις στον ιστό των φύλλων, του φλοιού και των κλαδιών τους που έχουν υψηλές αντιπαρασιτοκτόνες ιδιότητες. Λόγω αυτής της φυσικής άμυνας και επειδή τα παράσιτα που έλκονται από το φυτό σπάνια προκαλούν σημαντική ζημιά, η θεραπεία των παρασίτων του ποδιού είναι γενικά περιττή.

Οφέλη Pawpaw: Ιδέες και χρήσεις φρούτων Pawpaw

Η ενσωμάτωση φρούτων και λαχανικών ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χρήσης ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και να προσθέσει μια υγιεινή νότα στο σχήμα ομορφιάς σας. Οι περισσότερες φυσικές τροφές έχουν κρυφά οφέλη πέρα ​​από τα προφανή θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, αμινοξέα, μέταλλα και υγιή λίπη. Πολλά τρόφιμα αποτελούν επίσης μέρος των παραδοσιακών φαρμακευτικών παρασκευασμάτων και χρησιμοποιούνται ακόμη και στην κατασκευή και ως κορδόνι. Τα φρούτα Pawpaw δεν αποτελούν εξαίρεση. Υπάρχουν πολυάριθμες χρήσεις για τα φρούτα του ποδιού ως τροφή και όχι μόνο.

Τι να κάνετε με τα Pawpaws

Μπορεί να είστε νέοι στα φρούτα του ποδιού ή να έχετε ένα δέντρο ποδιού στην αυλή σας [1] . Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα οφέλη του pawpaw ξεπερνούν τη μαγειρική και οι εφαρμογές τους έχουν την ικανότητα να εκτοξεύουν την υγεία στα ύψη. Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις των φρούτων με τα πόδια είναι σε συνταγές όπου η υφή τους σαν κρέμα και η ήπια τροπική γεύση τους ενισχύουν τα ποτά, τις καραμέλες, τις πίτες, τις πουτίγκες, τα κοκτέιλ και άλλα πιάτα. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με ιδέες για φρούτα, συνταγές τις οποίες ο γιατρός σας θα ενέκρινε και τοπικές θεραπείες που μπορούν να σώσουν το χαρτζιλίκι σας.

Το Pawpaw είναι ένα εγγενές δέντρο της Βόρειας Αμερικής. Στην πραγματικότητα, είναι το μεγαλύτερο βρώσιμο φρούτο ιθαγενών των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε 26 πολιτείες. Τα πόδια τρώγονται συχνά απλά ωμά, μαζεύονται φρέσκα από το δέντρο και τρώγονται χωρίς τα χέρια. Υπάρχουν όμως πολλές άλλες χρήσεις για τα φρούτα του ποδιού.

Το φρούτο μπορεί να βοηθήσει στο μεταβολισμό άλλων τροφών που τρώτε και είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, Β-6, νιασίνη και φυλλικό οξύ. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε κορυφαία μορφή ενώ βοηθά το σώμα να απορροφήσει άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο. Τα μέταλλα που αντιπροσωπεύονται σε ένα πόδι περιλαμβάνουν κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Όταν αποφασίζετε τι να κάνετε με τα πόδια, λάβετε υπόψη όλα τα διατροφικά οφέλη και συσκευάστε όσα περισσότερα από αυτά τα φρούτα σε μέγεθος σνακ μπορείτε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Pawpaw Fruit Ideas

Εκτός από την κατανάλωση αυτών των ισχυρών φρούτων ωμά, υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις των φρούτων του ποδιού. Η γεύση τους μοιάζει με ήπιες μπανάνες [2] και είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε αρτοσκευάσματα, πουτίγκες, παγωτά, σαλάτες, ακόμη και σε λικέρ. Παραδοσιακά το πολτοποιούσαν και το έκαναν κέικ ή το στέγνωναν για να διατηρηθεί. Φτιάξτε μαρμελάδες, smoothies, γρήγορα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Το πράσινο πόδι είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το σκουός [3] ή το cherimoya [4] . Μια νέα και συναρπαστική χρήση του φρούτου στις πιο κοινές περιοχές καλλιέργειας είναι η μπύρα craft. Μια από τις απροσδόκητες χρήσεις των φρούτων του ποδιού είναι ως σιρόπι για τον βήχα και ως αποχρεμπτικό. Αξιοποιεί τα οφέλη του ποδιού που βρίσκονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Τα πόδια είναι αρκετά ευαίσθητα και δεν διαρκούν πολύ, είτε στον πάγκο είτε στο ψυγείο. Τα ώριμα πόδια μπορούν εύκολα να καταψυχθούν για μελλοντική χρήση, καθώς η διάρκεια ζωής τους στο ψυγείο είναι μόνο λίγες ημέρες. Για να τα ετοιμάσετε, ξεφλουδίστε τα φρούτα και στη συνέχεια σπάστε τον πολτό και τους σπόρους μέσα από ένα μύλο ή ένα κόσκινο. Ο πολτός παραμένει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως, να μπει στο ψυγείο για μερικές μέρες ή να καταψυχθεί για άλλη φορά.

Ο κατεψυγμένος πουρές μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως θα κάνατε με τη σάλτσα μήλου. Το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει μέρος της γεύσης, επομένως η χρήση ενός γρήγορου φλας είναι η καλύτερη μέθοδος εφαρμογής θερμότητας εάν χρησιμοποιείται σε μαγειρεμένες συνταγές. Υπάρχουν πολλές χρήσεις των φρούτων του ποδιού στην κατηγορία των επιδορπίων, αλλά μην ξεχνάτε την υψηλή θρεπτική τους αξία και τη γλυκιά, τροπική γεύση τους όταν τρώγονται φρέσκα από το δέντρο.

Pawpaw Tree Varieties: Αναγνώριση διαφορετικών ειδών Pawpaws

Τα οπωροφόρα δέντρα Pawpaw [1] ( Asimina triloba ) είναι μεγάλα βρώσιμα οπωροφόρα δέντρα εγγενή στις Ηνωμένες Πολιτείες και το μόνο εύκρατο μέλος της οικογένειας των τροπικών φυτών Annonaceae ή της οικογένειας Custard Apple. Αυτή η οικογένεια περιλαμβάνει cherimoya και sweetsop καθώς και πολλά διαφορετικά είδη ποδιών. Ποιες ποικιλίες δέντρων pawpaw είναι διαθέσιμες στον οικιακό καλλιεργητή; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους τύπους των διαθέσιμων δέντρων pawpaw και άλλες πληροφορίες για τους διάφορους τύπους δέντρων pawpaw.

Σχετικά με το Pawpaw Fruit Trees

Όλοι οι τύποι οπωροφόρων δένδρων παπουτσιών απαιτούν ζεστό έως ζεστό καλοκαιρινό καιρό, ήπιους έως κρύους χειμώνες και σταθερές βροχοπτώσεις όλο το χρόνο. Ευδοκιμούν στις ζώνες USDA 5-8 και μπορούν να βρεθούν να αναπτύσσονται άγρια ​​από νότια της Νέας Αγγλίας, βόρεια της Φλόριντα και δυτικά ως τη Νεμπράσκα.

Τα δέντρα Pawpaw βρίσκονται στη μικρή πλευρά για οπωροφόρα δέντρα, περίπου 15-20 πόδια (4,5-6 μ.) σε ύψος. Αν και από τη φύση τους έχουν μια θαμνώδη, ρουφήχτρα συνήθεια, μπορούν να κλαδευτούν και να εκπαιδευτούν σε ένα μόνο κορμό, σε σχήμα πυραμίδας.

Επειδή ο καρπός είναι πολύ μαλακός και ευπαθής για αποστολή, το pawpaw δεν καλλιεργείται και διατίθεται στο εμπόριο. Τα δέντρα Pawpaw έχουν σημαντική αντοχή στα παράσιτα, καθώς τα φύλλα και τα κλαδιά τους περιέχουν ένα φυσικό φυτοφάρμακο. Αυτό το φυσικό φυτοφάρμακο φαίνεται επίσης να αποτρέπει τα ζώα που περιηγούνται όπως τα ελάφια.

Η γεύση του φρούτου pawpaw λέγεται ότι είναι σαν ένα μείγμα από μάνγκο , ανανά και μπανάνα – ένα πραγματικό ποτ πουρί τροπικών φρούτων και, στην πραγματικότητα, συχνά αποκαλείται η «μπανάνα του Βορρά». Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τη γεύση του φρούτου του ποδιού, κάποιοι προφανώς έχουν μια ανεπιθύμητη αντίδραση στην κατάποσή του, με αποτέλεσμα πόνο στο στομάχι και το έντερο.

Ποικιλίες δέντρων Pawpaw

Πολλά διαφορετικά είδη ποδιών είναι διαθέσιμα από τα φυτώρια. Πρόκειται είτε για σπορόφυτα είτε για εμβολιασμένες επώνυμες ποικιλίες. Τα σπορόφυτα είναι συνήθως ηλικίας ενός έτους και είναι λιγότερο δαπανηρά από τα εμβολιασμένα δέντρα [2] . Τα σπορόφυτα δεν είναι κλώνοι των μητρικών δέντρων, επομένως η ποιότητα των καρπών δεν μπορεί να είναι εγγυημένη. Οι εμβολιασμένες ποικιλίες, ωστόσο, είναι δέντρα που έχουν εμβολιαστεί σε μια επώνυμη ποικιλία, διασφαλίζοντας ότι οι ιδιότητες της ονομαζόμενης ποικιλίας έχουν περάσει στο νέο δέντρο.

Τα εμβολιασμένα δέντρα ποδιού είναι συνήθως 2 ετών. Όποιο κι αν αγοράσετε, να γνωρίζετε ότι τα πόδια χρειάζονται άλλο ένα πόδι για να καρπωθούν. Αγοράστε τουλάχιστον δύο γενετικά διαφορετικά δέντρα, δηλαδή δύο διαφορετικές ποικιλίες. Δεδομένου ότι τα πόδια έχουν μια ευαίσθητη ρίζα και ριζικό σύστημα που μπορεί εύκολα να καταστραφεί όταν σκάβονται, τα δέντρα που καλλιεργούνται σε εμπορευματοκιβώτια [3] έχουν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας ή επιβίωσης από τα δέντρα που σκάβονται στο χωράφι.

Ποικιλίες Pawpaw Tree

Υπάρχουν τώρα πολλές ποικιλίες ποδιού που πρέπει να έχετε, η κάθε μία εκτρέφεται ή επιλέγεται για ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Μερικές από τις πιο κοινές ποικιλίες περιλαμβάνουν:

  • Ηλιοτρόπιο
  • Τέιλορ
  • Taytwo
  • Mary Foos Johnson
  • Μίτσελ
  • Ντέιβις
  • Ρεβέκκας Γκολντ

Οι νέες ποικιλίες που αναπτύχθηκαν για το μέσο του Ατλαντικού περιλαμβάνουν τα Susquehanna, Rappahannock και Shenandoah.

Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες ποικιλίες έχουν επιλεγεί από άγρια ​​ποικιλία, αν και μερικές είναι υβρίδια. Παραδείγματα δενδρυλλίων άγριας φυλής είναι οι σειρές PA-Golden, Potomac και Overleese. Τα υβρίδια περιλαμβάνουν τα IXL, Kirsten και NC-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *